Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2011 20:10 - ВЕЛИКАТА СВЕТЛИНА, ИЗГРЯЛА НАД БЪЛГАРИЯ - 2/2
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4693 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.10.2011 02:33


Продължение от 23.05 14:08 - ВЕЛИКАТА СВЕТЛИНА, ИЗГРЯЛА НАД БЪЛГАРИЯ- 1/2

05.08.97 = 3 /триединство/

Специално определена дата за среща с УЧИТЕЛИТЕ.
Маршрут: х. "Иван Вазов"gowhere.bg/bg/guide/mountains/rila/hiza-ivan-vazov/hiza-ivan-vazov.html - вр. "Светията" - ез. "Окото"

     Информация от Ганка, докато изкачвахме връх "Светията":
     "Рила има особена форма на пеперуда. В окултен смисъл тази форма символизира силите на трансформация - превръщането на какавидата в красива пеперуда. Върховете "Мальовица" и "Скакавците" разделят планината на Източна и Западна Рила. Суровата космическа енергия за цяла Европа се препраща към връх "Вихрен", а от там - на връх "Мальовица" и връх "Скакавците". Преработва се през 7-те рилски езера и се препраща из цяла Европа. Седемте рилски езера са отточни и са свързани едно с друго. Символизират  7-те свята или 7-те чакри:              ез. "Сълзата"/ "Главата" / "Шемхаа" - Божествен свят                  - 7-ма чакра
             ез. "Окото" /"Сърцето"                       - Причинно-Следствен свят - 6-та чакра
             ез. "Бъбрека"/ "Махабур"                    - Ментален свят                    - 5-та чакра
             ез. "Близнаците"                                 - Духовен свят                       - 4-та чакра
             ез. "Трилистника" /"Балдер-Дару"      - Астрален свят                    - 3-та чакра
             ез. "Рибното езеро"/ "Елбур"              - Етерен свят                        - 2-ра чакра
             ез. "Долното езеро"/ "Махарзи"           - Физически свят                  - 1-ва чакра.
          "Шемхаа" означава Мъдрост; "Махабур" - Големият и Силният; "Балдер - Дару" - Онзи, който дава благата; "Елбур" - Бог е силният, Езерото на изпитанията; "Махарзи" - Голямата почивка. sotirmarchev.tripod.com/7ezera.htm
    Поради връзката помежду си, Седемте рилски езера символизират " водите на Живота". Посоката на естественото течение на водата е отгоре - надолу, т.е. 7-ма - 1-ва чакра или Божествен - Физически свят. Водата е един "Божествен" компютър. Молекулите й запаметяват в структурата си информацията от всички, преминали през нея вещества. А кристално чистата планинска вода позволява на Светлината = Знанието  да премине през нея без отклонения. Седемте рилски езера представляват първичната матрица на енергийното тяло на човека в неговата най-чиста форма. Те са свещени и по произход и по предназначение, затова отношението ни към тях трябва да е свято и свято да ги пазим.     Отработените енергии от цяла Европа се събират и изпращат отново в Космоса през върховете "Калините", "Малък Кабул", "Голям Кабул" и "Харамията".
     Връх "Харамията" 4coolpics.com/photo/svetozarkrastev/344602.html има силно отрицателно излъчване. Отворените души избягват да се изкачват по него. През него преминава един от енергийните канали на Вселената и една такава душа може да попадне в черна дупка и да премине в друго измерение. През този енергиен канал издигнатите души преминават от Земята в Космоса.
     Връх "Калините" photo-cult.com/showpic.php символизира Триединството - Отец, Син и Свети Дух. Свързан е с желязната епоха на човечеството и трансформира тежките енергии, като омраза, злоба, завист, ревност. В средите на окултистите е известен с прозвището "казаните". При изкачването му човек се пречиства. Който го изкачва трябва да е с чисти мисли и в пълна хармония със себе си, околните и природата. Тогава "Калините" го посрещат с ведро небе и прекрасно време. Ако някой внесе елемент на дисхармония, на върха се разразява буря и лошото време прогонва туристите.     Вили /95 г./ - "Застанал пред "Калините", кого ти мислиш днес да благословиш? Най-силната благословия, ясно е, я дава Бог. Но ти не си по-маловажен в Потока от доброта и шансове, наречен "Благословия за някого". Не е правилно да се казва " Прости му, Боже!", а "Благославям!" - обливам с благата сила на Доброто Слово; превръщам посланието си до някого в бликащ извор на положителни промени; превръщам силата на Словото в благодат за някого. Това означава да благословиш някого.
      Когато те споходи мисъл за някой ближен и неближен, опитвай се, преди да определиш чувството си в теб за него, да кажеш просто "Благославям!" И всичко ще е тръгнало в правилната посока, преди да успееш да съгрешиш в мислите си......
     Калин, Калините - означава силата на метала, силата на оръжието, силата на мрачната самота около всеки, нагазил в тази материя. Горд, самотен и зловещ. Но за вас по-скоро будещ любопитство. Необходимо е да минете през тези места - това е вашето минало!"
    На брега на езерото "Окото"www.panevritmia.info/gallery/ чрез Ганка се състоя среща с УЧИТЕЛИТЕ.  Те изпратиха следното послание: "Никога не забравяй какво си обещал пред Господа. Той вижда лукавството в сърцето ти." Прочете се и "Добрата молитва".
  ДОБРАТА МОЛИТВА
Беинса Дуно

    Господи, Боже наш, благий ни Небесен Баща, Който си ни подарил живот и здраве, да Ти се радваме, молим Ти се, изпроводи Духа Си да ни пази и закриля от всяко зло и лукаво помишление.
    Научи ни да правим Твоята Воля, да осветяваме Твоето Име и да Те славословим винаги. Осветявай духа ни, просвещавай сърцата ни и ума ни, да пазим Твоите заповеди и повеления. Вдъхвай в нас с присъствието Си чистите Си мисли и ни упътвай да Ти служим с радост.
    Животът си, който посвещаваме на Теб за доброто на нашите братя и ближни, Ти благославяй. Помагай ни и ни съдействай да растем във всяко познание и мъдрост, да се учим от Твоето Слово и да пребъдваме в Твоята Истина.
    Ръководи ни във всичко, което мислим и вършим за Твоето име, да е за успеха на Царството Ти на Земята. Храни душите ни с Небесния Си хляб, укрепявай ни със Силата Си, да успяваме в живота си.
   Като ни даваш всичките Твои благословения, приложи и Любовта Си да ни е вечен закон. Защото на Тебе принадлежи Царството, Силата и Славата завинаги.
Амин   Ето какво казва Беинса Дуно за тази молитва: "Като прочетеш "Добрата молитва", с нея можеш да минеш навсякъде. Тя е един пропуск. Като кажеш: "Господи, Боже наш", ще минеш през първата врата. Колкото предложения има в нея, през толкова врати ще минеш. Тази молитва е дадена от Бога, от Духа Божий. Тя е свещена и не остарява, тъй както е дадена, Духът всеки ден я оживява. Тя се мени всеки ден. Ще я четете с дълбоки вдишвания. Когато се молим, трябва да имаме присъствие на Духа, да бъдем много тихи, да владеем ума си. Така се образува онази мощна сила, ония вълни, които се изпращат навън, за да се привлече Божията сила, та Духът да работи повече. Тогава всички ще приемат тази мекота, тази радост, която търсят." Из "Наряд и упътвания на Учителя",
издание на Просветния фонд, 1925 г.
06.08.97 = 4/труд, търпение/
Маршрут: х. "Иван Вазов" - езерата на вр. "Калините"  - яз. "Калин"www.priroda.bg/articles/view/11/342 - вр. "Калините"gowhere.bg/bg/guide/mountains/rila/vrah-kalin/kalinini-varhove.html
   
   Този маршрут  е за проверка на пътя и за подготовка на групата за нощно изкачване на връх "Калините".
    На езерата на "Калините" се четоха лекции на теми: "Закон за привличането", "Добро и зло". Опитахме се да изградим стена от положително натрупани мисли. Групата беше в хармония и се радвахме на чудесно време.
      Вили /95г./: "Повдигнете поглед от земята,
                           толкова е дивна вашата душа.
                           И отнемете тежестта й с вярата,
                           че от утре идва Новостта!

                           Тази Новост толкова е стара,
                            колкото на вашия Отец гръдта,
                            чрез която сте благословени,
                            въпреки, че виждате тъма.

                           Отделете в себе си излишното
                           и запазете чистата вода,
                           с която в себе си и ближните
                           ще изградите Новата дъга.

         Имате Светлината, имате Смелостта, имате Желанието - остава само търпелива крачка................."

07.08.97 = 5/свобода/
Маршрут: х. "Иван Вазов" - вр. "Дамгата"sevdelin.snimka.bg/mountain/v-rhove-v-severozapadna-rila.147886.3284274 - "Раздела" gamina.snimka.bg/mountain/5-dni-v-rila-den-posleden-h-ivan-vazov-razdela-suhiya-chal-h-skakavica-panichishte.407487.13982890- "Урдините езера" - изворчето под Додов връх - ез. на "Чистотата" - ез. на "Съзерцанието" - "Салоните"
       Рано сутринта малка група тръгваме за паневритмията, която ще се играе на поляните на езерото "Бъбрека". Изпълнена съм с непонятен страх. Седма съм в групата. През пресечена местност стигаме до малко изворче, отново добре почистено и заградено с бели мраморни камъни, донесени от  "Салоните". Водата е лековита. Скалите над изворчето ни разделят от езерото "Близнаците" и от митичния вход към "Агарта". Привлечена съм от тези скали и от тайната, която крият под себе си. Опитвам се да се изкача на върха, за да зърна тайнствената врата. Не успявам. Групата се е отдалечила твърде много и едва я настигам. Наблюдавам паневритмията от един хълм над "Бъбрека". Изключителна красота -  живи кръгове от облечени в бяло фигури, трептящи в синхрон с космическия ритъм на Вселената. www.bialobratstvo.info/index.php
    Урдините езера gowhere.bg/bg/guide/mountains/rila/urdini-ezera/urdini-ezera.html  са ръзположени в дълбоки циркуси. Разположени са в най-трудно достъпната част на Рила. Посещават ги само смели туристи или надъхани рибари. Водата им е много лековита, а енергията  - много силна. На едно от езерата енергията е толкова силна, че имаш усещането, че времето спира. Години след този поход медитирах върху Урдините езера. Искаше ми се отново да преживея красотата на отминалото време. В същия ден целият ни екип закъсня за работа и всеки поради някакво "случайно" и "глупаво" недоглеждане на времето.
    Езерото на "Чистотата" sevdelin.snimka.bg/mountain/kakvo-vidyah-okolo-sedemte-ezera.407713.13995640 е разположено в подножието на връх "Харамията". През върха минава един от енергийните канали, през който събраните от цяла Европа отработени земни енергии се изхвърлят във Вселената. Затова енергията на езерото се смята за особено чиста. Учителят Беинса Дуно препоръчва измиване с водата му толкова често, колкото е възможно. Дал е упражнение, което може да се изпълнява и мислено:  "В името на Любовта измивам краката, ръцете и главата си.
                  В името на Мъдростта измивам краката, ръцете и главата си.
                  В името на Истината измивам краката, ръцете и главата си.                   След това с ръце се правят движения, като че ли водата се изхвърля обратно към центъра на езерото."
         Беинса Дуно за Чистотата: "Когато си обременен в пустинята на живота, Учителят чува твоя зов. Повдигни съзнанието си и ще чуеш Гласа Му. И ще бъдеш утешен.
         Първият лъч е Смирението към Чистотата. Това е стремежът към Любовта. Той показва, че човекът е излязъл от обикновения живот и върви към необикновения. Когато ученикът добие Чистота, озарява го Първия Лъч на Любовта. Тогава пред него се очертава светлия живот на Великите души, за който е предназначена човешката душа. Това Бог сам прави. А тям Бог откри."
         Послание от езерото на "Чистотата": "Уповавай се единствено във вярата в Бога".

МОЛИТВА НА СВЕЩЕННАТА ЧИСТОТА

Беинса Дуно
    Господи, Боже наш, на всичката вътрешна пълнота на живота, ние заставаме пред Твоето лице, според Великата Твоя Милост, която носи светлината на Твоето лице, дар за нашите души.
   Ние очистихме устата си и Славата Ти изпълни говора ни. Ние Те славим, ние Те хвалим. Благият Ти Дух очисти сърцата ни и ние възпяхме Твоето Име и приемаме Великата радост, която То внася в живота ни.
    Великият Ти Дух очисти умовете ни и в нас се зароди непреодолимо желание да  работим за Славата на Твоето Име, да носим Великите Ти мисли по целия свят. Очистил Си душите ни и в нас се зароди свещенното желание на Вечността, в която Ти обитаваш, да работим за благото на нашите ближни, за доброто на нашите души.
    Заради Милостта Ти, която само в Теб обитава, благослови ни, просвети ни, повдигни ни, укрепи ни, възроди и изпълни с Благия Си Дух нашите души, за да Ти служим всякога с радост и веселие. Да носим образа на Любовта Ти, Светлината на Истината Ти, съзвучието на мъдростта Ти, основата на Твоята Доброта и Чистотата на Твоята Правда.                                                                                                           
Амин.
    Езерото на "Съзерцанието" yogimax.snimka.bg/mountain/rilski-ezera.128725.2754397- изключително красиво! Най-красивото езеро в Рила. Символизира 6-тата раса. Формата му е правилен четириъгълник - четиримерното пространство към което преминава човечеството. В езерото има остров - кръг, символ на Аз-а /човека/. На един от бреговете му има голяма скала, която трябва след няколко години да се оформи като Пентаграм и то под въздействието на природните сили. Първите три лъча вече ясно се открояват. Езерото е на дъното на пропаст, предпазено е от всички посоки. Единственото неотточно езеро. Символизира физическата и духовната красота на хората от 6-тата раса; мирът, който предстои. Шестата раса символизира Вратата - Прехода от Земното към Космическото. Това е единственото място, където можеш директно да установиш контакт със своя духовен наставник.
    Избрахме път към езерото на "случаен" принцип. За мен той се оказа отчайващо труден. Наклонът беше почти отвесен. Единствената ни опора бяха високите  жилави треви, с които беше обраснала цялата местност и Ганка. Слизахме като по пързалка - седнахме върху тревите и с тяхна помощ внимателно се изтласквахме надолу. Аз имах огромен страх от височина. Бях изтощена от ужас, краката ми почти не ме държаха. Тогава разбрах сутрешните си настроения, но и силата на групата, по-скоро -  силата на любовта в най-трудни моменти. Истина е, че ако хората се обичат и си помагат взаимно, и най-тежките изпитания са преодолими. Ганка, като водач на групата, пое своя кръст и извърши подвиг, като ни преведе през този почти невъзможен маршрут. Нейната Вяра ни помогна да устоим. Когато стигнахме долу, тя ни каза, че до всеки от нас е бил и духовният му наставник. С нейна помощ установих връзка с Мириам - моят духовен наставник. Тя е красива млада жена с дълга коса, от 3-ти век преди Христа, кръщелница на майката на Иисус. Християнка, загинала е млада. Разбрах какво трябва да преодолея в себе си под нейното духовно ръководство. Взех малко камъче от езерото, за да имам нещо като физическа връзка с нея. То се оказа с формата на кръст. Мириам е християнка!
   Изкачването по отсрещния склон на езерото беше също толкова трудно. Пълзяхме на четири крака, но слава богу нагоре. В момента, в който групата се изкачи на платото над езерото, всичко побеля от непрогледна мъгла и затрещя. Ако това се беше случило, докато слизаме, изходът можеше и да не е толкова щастлив. Ганка е знаела за бурята, но  е измолила да ни отмине. Господи, неведоми са пътищата твои!     "Салоните" sevdelin.snimka.bg/ са място с много силна и чиста космическа енергия. Представлява струпване на каменни блокове, които създават впечатлението, че ограждат някакви строго очертани пространства. Окултистите виждат зали, в които се провежда окултното обучение на напреднали същества, невидими за нашите сетива. На това място се събират Земни и Космически Учители да се запознаят с историята на Земята. Под този хълм се намира част от Космическата библиотека "Агарта". Прието е тези, които идват на "Салоните" да носят толкова мраморни камъчета от околността, колкото искат да вземат от това силно енергийно място. Трябва да се спази принципът "Дай, за да получиш." Гледката е много красива и необичайна. Огромни скали, отрупани с чисто бели мраморни камъчета, а под тях в идеалната си форма на четириъгълник,  в  приказно изумруденосиньо сияе езерото на "Съзерцанието".
   Не бяхме допуснати на "Салоните".  Мъглата като по чудо се вдигна, веднага щом ги отминахме. Сигурен знак, че групата не е била достатъчно хармонична и чиста.
08.08.97 = 6 /любов/
Специално определена дата за среща с УЧИТЕЛИТЕ.
Маршрут: х. "Иван Вазов" - вр. "Калините"
Задача: Да посрещнем на върха изгрева на слънцето. Да извървим пътя от Тъмнината към Светлината.

    Беинса Дуно: "Пътят на ученика е път на зазоряване. Той е път на вечната Светлина - носителка на Любовта." МОЛИТВА НА УЧЕНИКА = МОЛИТВА НА ДОБРИЯ ПЪТ
Беинса Дуно
    Господи на Светлината, на всичката пълнота и благост, за която моят Учител ми е говорил за Тебе, изяви ми се тъй, както Ти благоволяваш, както на Тебе е угодно. Аз съм готов да изпълня Твоята воля без никакво отклонение, без никакво двоумение, без никакво съмнение. Аз ще бъда тъй верен и истинен, Господи, както Ти Си верен и истинен, заради Името на моя Учител, чрез Когото Ти си Ми говорил. Да се радвам винаги в присъствието на Твоето Слово, в изявлението на Твоя Велик и Свят Дух. И да бъда, Господи, както малките деца на Твоето Царство: послушен, прилежен, постоянен, търпелив, винаги доволен в безграничната Твоя Любов, която Ти показваш към всички слаби и немощни, които търсят Пътя на Твоята Вечна Светлина, в която Ти обитаваш.
   Моля Ти се, Господи, озарявай ме и да се не отдалечава присъствието на благия Ти Дух от моята душа, от моето сърце, от моя ум, от моята воля. Да бъда, Господи, носител на Твоето Слово, изпълнител на Твоята Воля, да върша винаги това, което на Тебе е угодно, което Ти искаш.
    Да се всели Твоя Дух в моята душа и да се радвам аз в присъствието на Твоята светлина, заради Името на моя Учител, с което Ти Си знаен в света.

Амин.

    Поход към връх "Калините" преди изгев слънце: Ставаме в 3.00 часа. Тръгваме в 4.00 часа. Пълен мрак. Няма луна. Няколко фенерчета едва осветяват пътя. Ганка и кучето Джеса водят групата. Отпред и отзад, като във войнишки строй, се чуват и предават предупреждения за препятствия. Пътят е осеян със скали, камъни, дупки, рекички. Някъде трябваше да преминем и през мочурище. Настроението на групата е много бодро. Компактни сме и в много голяма хармония. Стигаме върха без да усетим, без да сбъркаме, без да се отклоним и на крачка от пътя, много преди изгрева. Развиделява се. Горе е безмерна красота. Виждат се върховете "Вихрен", "Мальовица", "Скакавците", "Мусала", "Черни връх". Слънцето изгрява бавно в облак. Облакът плавно променя формата си и рисува картини. Ганка вижда герба на България;  козел - символ на зодия "Козирог" - зодиакалният знак на България; рало - предстои ни още упорит и тежък труд, за да изпълним предназначението си. В България от 300 години работят Космически и Земни УЧИТЕЛИ. Задачата на българите е да се обърнат към Духовността, да се научат да осъществяват  контакт с УЧИТЕЛИТЕ и да предават духовното знание към Европа. България трябва да стане духовен център на Европа и за това има определен краен срок. Бог да пази България и да ни помогне да осъществим докрай задачата си. Амин!
    За първи път "Калините" посрещат групата с тихо време и слънце - признак, че наистина сме постигнали хармония.
    На връщане объркахме пътя.
    Следобеден разговор с Ганка:
   "Бог се означава с числото 3,14 = "пи-он". Това е най-малкото нещо във Вселената. Тълкуванието е:
              3 - Триединство или точка;
              1 - Кръг, егото, човека;
              4 - Квадрат, четиримерното пространство, към което сме тръгнали.
       Какво означава появата на Христос: До неговата поява се проявява тъмната страна на Бога. Той твори грубата материя. Във Вселената действа принципът: "Трябва да дадеш, за да получиш". Преминаването в по-висока вибрация става чрез кръвта. Трябва да се пролее кръв. В този смисъл Разпятието  символизира Отдаването. В Старозаветния закон кръстът се е отъждествявал с позор. В днешно време той е светиня, т.е. извършена е трансформация на енергията. Такъв е смисълът и на нашето катерене. Катерим се, за да се трансформираме. Чрез страданието постигаме смирение. Голготата символизира Човешкия живот. Слагаш на гърба си кръста, носиш го и се грижиш за него. Христос управлява видимата част на Вселената, а той самият се присъединява към Бога."

09.08.97 = 7 /хармония/
Маршрут: х. "Иван Вазов" - ез. "Близнаците"prize.bg/groups/52/297/940 ; www.beinsadouno.com/board/index.php

    Езерото "Близнаците" www.beinsadouno.com/board/index.php символизира принципът "Както горе, така и долу." - връзката между физическото и духовното. В  тесния преход от Големия към Малкия Близнак е разположена вратата към Агарата. На скалите отсреща се вижда главата на огромен великан, който пази входа. По скалистите брегове се забелязват множество езотерични знаци, предвидливо изписани от Природата. Тя търпеливо чака човекът да се научи да разчита нейния език, за да му разкрие своите тайни. Езерото "Близнаците" е единственото място, където може да се установи пряка връзка с Иисус Христос. Разбира се това е по силите на напредналите души. Енергиите през този ден бяха много силни. Много от нас плакахме през целия път до езерото - начин за пречистване. По време на прехода беше мъгливо, но точно с пристигането ни на "Близнаците" мъглата се вдигна и изгря прекрасно слънце. Вратата на Агарта беше отворена. Бяхме приети. Много от нас имаха прекрасни видения и получиха послания, други заспаха под напора на силните енергии. Общото послание от УЧИТЕЛИТЕ беше: "Отработвайте малките неща, защото те правят големите. Бог е в най-малките неща. Вие вече сте ученици."

10.08.97 =8 /натрупване/
     Слизането от планината в града винаги е много трудно. Изисква се сериозна адаптация. Получихме много. Сега предстои най- трудното - да превърнем наученото в умения , знания, сила и любов.
  
   Пожелавам си светлината във всеки от нас непрестанно да расте, за да се обединим в една обща огромна светлина - СВЕТЛИНАТА НА БЪЛГАРИЯ!  Обичам ви!

P.S. Прочетете още: "Седемте рилски езера не са място за развлечение"
frognews.bg/news_14328/Sedemte_rilski_ezera_ne_sa_miasto_za_razvlechenie/

 








   


Тагове:   България,   Беинса Дуно,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029806
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031