Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 17:03 - Лечение на тиреоидит на Хашимото без лекарства
Автор: viharat Категория: Лични дневници   
Прочетен: 83140 Коментари: 11 Гласове:
4

Последна промяна: 23.02.2018 20:56


Oт много време желая да споделя моя метод за лечение на т.н. болест или синдром - тиреоидит на Хашимото, тъй като знам колко е трудно и продължително за излекуване това заболяване.

Та през 2009г. след множество тестове ми откриха въпросния т.н. синдром или тиреоидит на Хашимото и лекарите ми предписаха лечение с хапчета. Започнах да приемам стриктно L-Тiroxin от 50mg 5 пъти седмично и по 75 mg (хапче и половина от 50mg) през останалите 2 дни от седмицата. Стойността на TSH-то ми тогава беше около 15. Не пропусках всяка сутрин на гладно да гълтам белите хапченца в продължение на повече от 1 година. Наистина след 3 месеца (на толкова ходех на контролни прегледи и ми взимаха кръв за TSH и т.н.) нивата на хормоните почти влязоха в норма. Направиха ми лека корекция в дозите на L-Tiroxin и след още 3 месеца TSH ми напълно се нормализираха и на пръв поглед синдрома отшумя, но започнаха редица други проблеми.  Първо в болница "Света Анна" ми констатираха, че имам проблеми със стомаха и липса на някакви ензими. След месец два получих страхотни болки в колената и отидох при най-големия специалист в "Пирогов", който констатира, че имам размекнати хрущяли на капачките и раменете и като цяло проблеми със ставите и куп други т.н. болести. Няма да навлизам в подробности за отслабването ми и цялостно отпадналият вътрешен и външен вид в следствие на болеста тиреоидит на Хашимото и неиното безуспешно лечение. Няма да задълбавам и в купищата ензими, витамини, минерали и всякакви лекарствени продукти от различните им там групи, от които нищо не ми помогаше, а само пренасяше проблема от един орган в друг или в няколко органа едновременно. Всички "големи специалисти" (а те бяха много, защото имах финансова възможност и желание да чуя поне 2 мнения за всеки проблем) упорито твърдяха, че лечението на тиреоидита на Хашимото ще трябва цял живот да се извършва с L-Tiroxin и още 7-8 други лекарски измишльотини подтискаши различните вторични заболявания причинени в следствие на самия L-tiroxin. Е за щастие Господ ми показа по-правилния път и ме срещна уж случайно в един парк с хора занимаващи се със Сахаджа йога (според мен всеки един вид йога би Ви бил полезен стига да се изпълнява правилно и концентрирано). Така след редица правилно проведени медитации и цялостна промяна в мисленето и начина ми на живот т.е. повече разходни в планината, по-малко мисли за миналото, почти изцяло безмесна храна и разбира се спорт, след около 2-3 месеца преодолях проблема. Сега вече повече от 3 години, състоянието ми е стабилно и няма помен от тиреоидита на Хашимото, дори не се налага вече да ходя на контролни прегледи на всеки 3 месеца за да ми взимат кръв. Разбира се следя изкъсо здравето си, избягвам конфликтните ситуаци, мисля положително, продължавам да спортувам и да ям здравословна храна и избягвам срещи с хора които са негативни и лицемерни. Просто осъзнах, че живота не е една надпревара, а че трябва да е по-скоро споделено удоволствие с заобикалящите те близки и за съжаление с все по-малкото искрени и истински приятели.

Повечето от сегашните лекари не вярват или по-скоро не искат Вие да повярвате, че сами може да променяте съдбата си, защото тогава те ще бъдат непотребни и няма да могат да задоволяват приповдигнатото си его от многото прочетени книги през дългогодишното си за съжаление клиширано и праволинейно обучение, а и няма да могат да трупат състояние на ваш гръб. Разбира се в много случаи например при катастрофи и други спешни и наложителни хирургични или други лекарски намеси, наистина нямаме друг вариант, но все пак е добре и сами да търсим разрешаване и предотвратяване на физическите и духовните си проблеми докато не са се задълбочили. 

Истината е, че повечето физически проблеми на хората са свързани с духовни вътрешни проблеми и ако човек вярва с цялото си сърце и душа в себе си и в Господ и намери къде точно е проблема вътре в самия него, ще може да преодолее много от на пръв поглед непреодолимите трудности в живота си.

Не искам да ме разбирате погрешно, но не поемам отговорност, че моят опит и шанс ще сполети и вас, защото всеки има своя собствена вътрешна енергия и поглед върху живота, както и индивидуално здравословно състояние. Ето защо сами преценете дали да се доверите на лекарите или традиционната медицина, която е известна сред обществото като нетрадиционна, но запомнете, че няма да е лесно. В зависимост от степента на проблема (в моя случай нямах образувани възли на щитовидната жлеза) може да се излекувате и без лекарства от тиреоидита на Хашимото. Голяма заслуга за подобряването на здравословното ми състояние оказа и д-р Гайдурков, който е един от най-дейните и начетени последователи на Лидия Ковачева. Всъщност той е дипломиран доктор осъзнал по време на практиката си в спешно отделение, че медицината е безсилна пред много заболявания (тъй като самия той е бил болен) като само ги подтиска и пренася проблема от един орган в друг. Тогава осъзнал, че правилното проведеното здравословно хранене по (вече още по-осъвременено) метода на Лидия Ковачева, както и балансираната хармонична енергия в човек са по-ефективни от всички лекарства на света.

ВАЖНО: Пожелавам успешно лечение на всички засегнати от тиреоидит на Хашимото и искрено вярвам, че ще имате моя късмет стига истински да желаете да оздравеете. Дори и сега 28.01.2017 г., вече 8 г. след проблемите ми с щитовидната жлеза, аз се чувствам напълно здрав и тиреодита на Хашимото е само един спомен от миналото. Знайте, че болестите не съществуват, а това са само изпитания дадени от Бог, с които да ни помогне да станем по-добри и да еволюираме физически и духовно. 

Моля не забравяйте да споделите и своя опит, защото Хашимото засяга емоционалните хора или поне Вишудхи чакрата, която се намира в гърлото на всеки от нас, така че споделяте смело, за да има обмен на информация и за да не задържате енергия, която може да бъде по-полезна на други страдащи от това т.н. заболяване.





Гласувай:
4



1. podvodni - Поздрави за възтоновеното съст...
01.06.2012 17:22
Поздрави за възтоновеното състояние. Няма "болест" която да не се "лекува" с прости, достъпни и евтини средства.
цитирай
2. viharat - Да така е,
09.06.2012 18:13
Дори самите лекари забравят Хипократовата клетва, част от която гласи: "Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща".
цитирай
3. анонимен - Aбе, знаеш ли че и аз пия от тези ха...
19.07.2012 01:21
Aбе,знаеш ли че и аз пия от тези хапчета за цял живот:)Нещо не ми се ще ,обаче:)
Почнах и аз да чувствам болка в едното коляно при докосване само и се питам дали не е същото като при теб?
Бе йога и медитация не мога ли да мина,досадно ми е нещо като си помисля?
цитирай
4. viharat - Важното е да балансираш хормоните ...
19.07.2012 08:27
Важното е да балансираш хормоните си т.е. вътрешната си енергия и емоции. На мен правилно балансираното здравословно хранене и медитациите ми помогнаха и затова го споделих в този блог. Истината е, че трябва да направиш пълна промяна в живота си или поне да промениш това което води до здравословните ти проблеми. Не трябваме да забравяме, че когато душата страда, страда и тялото, а при щитовидната жлеза това важи в пълна сила. Все пак тя е пряко свързана с емоциите на човек.
цитирай
5. анонимен - Хашимото
09.09.2012 09:21
Здравейте,
и аз имам Хашимото и ще съм благодарен за повече информация относно Сахаджа йога и начинът Ви на хранене.
Може да ми пишете на hsarandaliev@abv.bg
За колко време почуствахте подобрение?
Благодаря и ще очаквам Вашия отговор.
Това ,че сте се излекувал ми дава много голяма мотивация ,тъй като засега съм се предал цял живот да пия хапчета.
Искрено се надявам да ми отговорите!
Благодаря!
цитирай
6. viharat - Отговор към анонимен от 09.09.2012
06.10.2012 11:51
Извинете за закъснелия отговор, а ето го и него:
Хашимото е т.н. заболяване, което сморед мен се влияе от най-вече от емоциите на човек. Като цяло емоционалните дисбаланси могат да причинят: косопад, стомашни проблеми, рак и други т.н. болести, които за всеки тип човек са различни. С две думи всеки е индивидуалност, но също така всеки човек може да избере дали да бъде изнервен, недовален или обезверен, но може и да избере да бъде спокоен, доволен и щастлив от живота. Ето защо за да стане маскимално щастлив човек, трябва да мисли и действа положително т.е. трябва да се придържа максимално близко към природата - да се разхожда по често в гората отколкото по асвалта пред блока; да яде повече растителна отколко животинска храна, да диша дълбоко, но не по прашните улици от ауспусите на автомобилите, а на високо в планината; да контактува с хора които го разбират, а не с такива които въпреки да знае, че са лицемери да продължава да се прави, че им вярва и че са му приятели.
Иначе казано всеки трябва да открие сам грешките в себе си и контактуването с околните и да започне да играе играта наречена "Живот" по правилния начин, защото всички т.н. болести са просто едни житеиски индикатори, които са създадени от Бог, не за да ни унищожат, а за да ни показват и насочват в правилния път по който да израстем духовно и да се доусъвършенстваме. За съжаление някои хора с високо его, объркани приоритети или психическа и физическа претовареност не обръщат внимание на изпратените от Бог сигнали (болести) и обръщат внимание на себе си когато вече е твърде късно да променят нещо.
Нека бъдем благодарни, че хванатия в началото синдром на Хашимото е един добър идикатор за ранно предотвратяване на по - сериозни проблеми от емоционално (психическо) естество. Поне на мен тази болест ми помогна да осъзная много мои грешки и да променя живота си в по - положителна насока.
цитирай
7. анонимен - моля за съвет
24.10.2012 18:58
имам Хашимото и аденом на хипофизата откриха ми ги след като ми направиха хормонални изследване . От 5 години не мога да забременея.Сега пия куп хапчета.
цитирай
8. viharat - Пак казавам, че аз не съм д-р, а и не ми и трябва,
16.11.2012 16:46
Също така казвам, че моят опит и този на много други хора доказва, че изчистите ли си организма по правилния начин от токсините и докато все още не е късно здравето ще потече във вас. Не се отчайвайте и имайте упоритост свържете се с д-р Гайдурков, той има огромен опит в излекуването на множество заболявания. За жалост е много зает и трябва да сте настоятелна. Напишете в интернет името му и ще намерите негови координати. Търсете го след 14.00. Това не е рекламен трик или нещо подобно просто човека е човек и освен това доста компетентен, а и аз не познавам друг дипломиран д-р, който да е призанчл че 90% от днешната медицина реално е напълно ненужна и които да е надскочил егото си както г-н Гайдурков.
цитирай
9. vivin - повече информация за болестта с някой стъпки за лечение
17.01.2014 15:42
http://www.flosinagastronomy.com/10631088107710741085108010901077-10731072108210901077108810801080-1080-10971080109010861074108010761085107210901072-10781083107710791072.html
цитирай
10. viktoria10 - Здравейте, поздравления за пос...
26.01.2014 11:41
Здравейте, поздравления за постигнатия резултат! Аз също съм с Хашимото, но засега съм в субтиреоиден стадий. тоест лекарите ми дадоха право на избор дали на този етап да приемам Л-тироксин. И аз отказах. Сега ще предприема лечебно хранене- вече се консултирах със специалист и съм в очакване на режим. Също така лекарите ми препоръчаха да се занимавам с йога. Искам да подчертая лекарите- става въпрос за ендокринологията в София. Аз лично бих посъветвала всеки, който има някакъв вид автоимунно заболяване или хормонални нарушения да се обърне за помощ куъм тях, що се отнася до съвременната медицина. ТА писах, защото искам да ви попитам къде се занимавате с тази Сахаджа йога?
цитирай
11. viharat - Отговор на viktoria10
27.01.2014 09:46
Ако ще практикувате хатха-йога обърнете внимание на т.н. на български език упражнение Свещ, то стимулира много Вишудхи чакрата (гърлената чакра). Изключително важни са разходките сред природата както и съпричасността с нея, тъй като етера играе важна роля върху самата пета чакра отговаряща за функциите на щитовидната жлеза.
Сахаджа йога практикувах на Славянска беседа (мисля всеки вторник) и на ул. Поп Богомил (а тук всеки четвъртък) - това си е легитимната организация.
Извод: Всичко е в контрола на отрицателните емоции, чрез преобразуването им в положителна енергия и действия. Успех и знайте, че промените ли себе си ще преодолеете завинаги този т.н. синдром ма Хашимото. Самото название "синдром" дава всичките отговори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: viharat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 232442
Постинги: 23
Коментари: 31
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031