Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2013 16:23 - Как да успеем в живота и да сме напълно щастливи от него? - част II
Автор: viharat Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3817 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 01.12.2013 16:24


Това е втората част от статията:   "Как да успеем в живота - 200 принципа от Робин Шарма"

106. Създай си навик да даваш почивка на съзнанието си през деня. Посети Бермудите за 5 мин сутрин. Следобед поплувай в Средиземно море и покарай ски по склоновете на Алпите преди да си тръгнеш от офиса след поредния продуктивен ден. Опитай за около два месеца и отдели време на това в графика си, така както отделяш за най-важните си задачи и ангажименти. Резултатите ще бъдат забележителни.

107. Промяната е добра колкото почивката. Без значение дали е важна промяна като смяна на работата или е маловажна като начина на отпускане, който ти отнема по 1 час три пъти седмично, промяната в рутината и съзнанието ти са наистина полезни. Когато избираш дейността, опитай да намериш нещо тотално обвързващо, което ще изисква дълбока концентрация, така че съзнанието ти да се освободи от мислите за светските привидно важни аспекти на живота. Много изпълнители се захващат с бойни изкуства точно поради тази причина.  Ако позволиш на ума си да се колебае дори за частица от секундата, ще научиш суров урок.  Болката е велик учител и винаги ще бъде.

 108. Научи 10-те основи на щастието :

Води продуктивен,ефективен и активен живот ;

Заемай се със смислени действия във всяка минута на деня ;

Създай си организиран, планиран начин на живот с малко хаос

Поставяй си реални цели, но не спирай да се целиш високо ;

Мисли позитивно, не си позволявай лукса да мислиш негативно

Избягвай излишните тревоги за незначителни неща ;

Отделяй време за забавление ;

Бъди топла, отворена личност, която искрено обича хората ;

Научи се да даваш повече отколкото получаваш ;

Научи се да живееш в настоящето. Миналото е водата под моста на живота.

 

109.Стреми се да бъдеш скромен и да живееш прост живот.

 

110.Прочети „История на Познанието” от Чарлз Ван Дорен. Това е хроника на историята на световните идеи. В тази книга е събрано цялото богатство на знанието. Вземи я, прочети я и й се наслади.

 

111.Прочети „Изкуството на лидера” от Уилям Коен. Едновременно вдъхновяваща и практична.

 

112. Развий загадъчното качество харизма. Ето 10 качества на харизматичната личност :

Отдай се на това, което правиш ;

Винаги изглеждай като победител и действай като такъв ;

Имай големи мечти, визия и стремеж към небето ;

Постоянно напредвай към целта си ;

Подготвяй се и работи усилено върху всяка задача ;

Създай мистериозност около себе си ;

Интересувай се от другите и проявявай любезност ;

Имай силно чувство за хумор ;

Бъди известен със силата на характера си ;

Бъди благосклонен дори когато си под напрежение.

(Джон Кенеди казва: разликата между средния мениджър и истинския лидер е благосклонността под напрежение)

 

113. В работата, живота и любовта играй твърдо и честно.

 

114. Не говори когато слушаш. Прекъсването е един от най-честите признаци на неучтивост. Слушай активно с целия капацитет на вниманието си. Ще бъдеш изумен колко много си научил и скоро много хора ще започнат да следват съветите ти.

 

115. Всеки може да се ядоса – това е лесно, но да се ядосаш на точния човек в необходимата степен, в подходящото време и за подходящото нещо по правилния начин – това не е по силите на всеки и не е лесно” – Аристотел.

 

116. Знанието е сила. Хората, които са постигнали голям успех не са на всяка цена по-умни и по-способни от другите. Това, което ги отличава е изгарящото желание и жаждата за знание. Колкото повече знае човек, толкова повече постига. Великите лидери знаят техники, с чиято помощ стигат до върха. Прочети биографиите на световните лидери и се учи от техните навици, вдъхновения и философии. Използвай практиката на моделирането.

117.  Всички отговори на всички въпроси са написани. Как да станеш добър оратор, как да подобриш отношенията си с другите, как да станеш по-строен или да развиеш паметта си – всички аспекти на личностното развитие са разгледани в книги. Затова, за да разгърнеш пълния си потенциал трябва да четеш ежедневно. Но в ерата на информацията, внимавай какво поглъщаш със съзнанието си. Фокусирай се върху целите си и чети само онова, което може да ти бъде от полза. Не се опитвай да четеш всичко, което ти попадне, защото имаш и други неща за правене. Избери кое е важно и филтрирай само най-ценното. Започни с вестник всяка сутрин, за да имаш представа за последните събития. Увери се, че това, което четеш е широко базирано. Например ако искаш да почетеш за история, бизнес, източна философия, здраве и т.н. отиди в библиотеката. Създай си навик да ходиш там редовно.  Прочети класиците от Хемингуей до Брам Стокър. Чети история с всичките й житейски уроци и биология за нова перспектива.  Погледни в секцията „успех” в библиотеката и ще бъдеш изумен от литературата, която ще откриеш : вдъхновяващи истории на хора, които са постигнали голям успех в лицето на нещастието;стратегии за подобряване на физическото, умственото и духовно състояние и текстове, които отпушват неограничена сила, която със сигурност съществува в нас. Черпи дълбоко от тези книги. Обгради се с тях и ги чети постоянно в автобуса или вечер преди да заспиш. Позволи им да те вдъхновят и да те мотивират.

 

118. Създай си навик да правиш срещите си на закуска. Ранно хапване с приятел или бизнес партньор е най-приятния начин да започнеш деня и ти позволява да поддържаш контакти въпреки натоварения си график.

 

119. Aко живееш в жилищен блок увери се, че е светъл и има плувен басейн. Басейнът е особено важен, защото ще можеш да тренираш без значение колко е натоварен графика. Няма нищо по-хубаво от освежаващо плуване след дълъг, продуктивен ден. Ще се почувстваш отлично и ще спиш като бебе.

120. Добродетелта е изкуство, което се постига с много тренировки и упорство. Постъпваме правилно, защото сме добродетелни и достойни. Но по-скоро имаме тези качества, защото сме действали правилно. Ние сме това, което правим. Добродетелността не е действие, а е навик.- Аристотел.

121. Днес е ученик на вчера” – Бенджамин Франклин.

122. Ако трябва да избереш между две пътеки, избери по-дръзката. Разумният риск води до невероятни резултати.

 

123. Всеки ден се откъсвай от шума, тълпите и препускането и прекарай няколко часа в тих самоанализ, четене или просто отпускане.

 

124. Това, което е постигнал някой друг, можеш и ти да постигнеш с правилно отношение и усърдие. Ограничените мисли и слабо въображение трябва да се забранят. Трябва да се концентрираш върху постигането на целите, които са наистина важни.

 

125. Научи се да помниш красива поезия. Това ще бъде не само безкраен източник на удоволствие, но бързо ще подобри интелектуалните ти способности до по-високо ниво като подобриш паметта, концентрацията и умствената си гъвкавост.

 

126. Използвай меки думи и силни аргументи.

 

127. Пребори се с навика да се тревожиш като гледаш в перспектива и се смееш на малките пречки. Повтаряй си, че „И това ще отмине”. После вземи лист хартия и напиши тревогите си. Отдели си време да помислиш за нея, изолирай точния проблем и намери начин да го решиш. С помощта на тази практическа техника този негативен, изтощаващ енергията навик ще бъде блед спомен от миналото.

128. Нека хората те познават като човекът, който извървява допълнителната миля, който работи повече от другите. Бъди човекът, който поема допълнителни ангажименти и ги изпълнява успешно. Бъди човек, който винаги има отношение към другите, който кара членовете на семейството да се чувстват значими? Бъди изключителен човек, балансиран между личност и професионалист. Бъди като звезда, която свети ярко за всички останали.

129. Бъди искрен и общителен.  Създавай нови приятелства. Ще бъдеш изненадан какво става с хората през годините и как малки мили жестове ще ти помагат в живота. Отнасяй се с всеки, който пресече пътя ти, така сякаш е най-важния човек на света. Със сигурност ще постигнеш голям успех.

130. Каквото търсиш –това ще намериш.  Ако постоянно очакваш изключителен успех ще го постигнеш. Лидерите привличат успеха.  Дръж целите,  които си си поставил на преден план в съзнанието си. Повтаряй мечтите си поне по пет пъти на ден и си представяй как ги постигаш. Ако целта ти е да бъдеш богат, представяй си къщата, в която ще живееш;  колата, която ще караш;  усети какво е да си богат и да постигаш целите си. Повтаряй амбициите отново и отново докато станеш напълно сигурен, че ще ги постигнеш и рано или късно това ще стане.

 

131. Научи се да се радваш на света. Бъди изследовател. Намирай удоволствие в нещата, които останалите приемат за даденост. Спри и се заслушай в прекрасния уличен музикант, който свири на тромпет. Прочети книгата, която баща ти толкова обичаше. Планирай следващата седмица да се махнеш от града и да отидеш на уединено място сред природата, където да останеш няколко дни. Дай на ума си кратка почивка и се погрижи за него, за тялото и душата си. Това със сигурност ще подобри качеството на живота ти.

132. Изпращай картички на рождените дни и малки бележки от време на време, за да покажеш, че те е грижа и мислиш за своите познати. Всички сме заети, но ако всяка седмица отделяш по 5мин., за да изпратиш картичка на приятел, в края на годината ще си изпратил 52 картички. Това е малка инвестиция на фона на дивидентите, които със сигурност ще последват.

133. Помни и използвай имената на хората, когато говориш с тях. Името на човека е уникално мил звук за него.

 

134. Излез навън и погледай синьото небе в продължение на час. Забележи изключително силното чувство на свързаност с природата. Отърви се от твърдия си дневен график и прекарай следобеда в красива обстановка. Разходи се между дърветата и поседни край хладно поточе. Отиди на риболов или наеми кану. Освобождаването от рутината ще ти осигури отпускане и ще се почувстваш прекрасно, когато неизбежно се завърнеш.

 

135. Веднъж на всеки няколко седмици оставяй часовника си в къщи. В това общество често сме ограничени от часовника и скоро контролира всяко наше действие като суров надзирател. През деня прави това, което ти се прави толкова дълго колкото искаш. Прекарай време със специалния човек без да трябва да бързаш за следващия ангажимент. Усети момента и се съсредоточи върху нещата, които са наистина важни, а не върху светските неща, които някак си успяват да изглеждат по-важни отколкото в действителност заслужават.Пропусни часовника и спечели малко ценно време.

 

136. Смей се, когато си на работа и бъди известен като позитивен, постигащ човек.

 

137. Идеята дава тласък на визуализацията. Визуализацията генерира навик.

Управлявай мислите си и ще управляваш съзнанието си.

Управлявай съзнанието си и ще управляваш живота си.

Управлявай живота си и ще управляваш съдбата си.

138. Познай могъщата сила на противоположното мислене. Тази проста техника се изразява в това да заместиш с положителна всяка негативна или ограничаваща мисъл, която мине през ума ти и те отклонява от пътя ти. Например ако в неделя вечер си помислиш “Не искам утре да се връщам на работа след този прекрасен уикенд”, веднага замести тази мисъл преди да си се настроил пораженчески, с противоположната. Помисли си “Нямам търпение утре да отида в офиса, да се заема със задачите си и да постигна онова прекрасно чувство на удовлетворение, което ме изпълва след една успешна, продуктивна седмица”. След това си помисли колко си щастлив да имаш тази работа и че можеш да вървиш напред благодарение на собствените си усилия и труд. Направи списък с добрите страни на длъжността си и си ги повтаряй пак и пак. Скоро негативния модел ще бъде пречупен и ще очакваш с нетърпение следващата вълнуваща седмица подкрепян от най-мотивиращото качество: ентусиазма.

 

139. Научи се да се самонаблюдаваш. Бен Франклин казва, че това е една от най-важните стратегии за лична ефективност. Всяка вечер прекарвай 10мин в самоизследване преди да заспиш. Помисли за добрите неща, които си направил през деня, и лошите действия, които може би си предприел и които трябва да промениш, ако искаш да растеш и да се развиваш. Успешните хора просто мислят повече от другите.  Всекидневното повторение скоро ще изкорени негативните качества (вариращи от отлагане до клюкарене, което обижда другите) и ще изостри вниманието ти. След усилена практика със сигурност ще дойде време, когато ще правиш по-малко грешки и за сметка на това личната ти сила ще достигне своя връх.

 

140. Най-ефикасният и ефективен будилник е в съзнанието ти. Ако не вярваш, опитай това: 1. Седни в удобен стол за около 10 мин преди да си легнеш. 2. Затвори очи и леко отпусни ръце на коленете си. 3. Дишай дълбоко няколко минути (вдишвай като броиш до пет, задръж да десет и издишай напълно) 4.Повтори си следната команда поне 20 пъти:  “Ще се събудя в (желаното време) напълно свеж, бодър и ентусиазиран”. Трябва да го кажеш с чувство, да го усетиш. После за няколко секунди си представи как се събуждаш в желаното време (колкото по-ясна и подробна е картината толкова по-добре) и си представи колко добре ще се чувстваш. Скоро ще се будиш в желаното време с малко или без никакви упражнения.

141. Някои хора виждат нещата, които съществуват и се питат “Защо?”. Аз мечтая за нещата, които никога не е имало, и се питам “Защо не?” Джордж Бърнард Шоу

142. Използвай следните стратегии, за да повишиш качеството на медитацията за успокояване на ума: 1.Медитирай всеки ден по едно и също време на едно и също място. Така съзнанието ти ще свикне с околната среда и ще постига състояние на покой веднага щом попадне в нея. 2.Ранното утро е със сигурност най-подходящото време за медитация. Индийските йоги вярват, че времето преди изгрев има почти магически качества и помага при постигане на пълно успокоение на ума, което всички медитиращи искат да постигнат. 3.Преди да започнеш нареди на ума си да бъде спокоен като използваш утвърждения като: “Ще съм концентриран и много спокоен”.   4.Ако въпреки това мислите продължават да нахлуват не ги насилвай да излязат, а просто ги остави да отминат сякаш са облаци, които проправят път на синьото небе. Представи си, че умът ти е спокойно езеро, по което не минава нито една вълна. 5. Започни с 10мин и постепенно ги увеличавай на всеки няколко медитации. След месец или два нито една мисъл няма да те прекъсва и със сигурност ще усетиш чувство за мир, което не си изпитвал преди.

 

143. Поддържай приятелствата и познанствата си защото те са съществено условие, за да водиш пълноценен и успешен живот. Намирай по няколко минути всеки ден, за да драснеш няколко топли думи на стар приятел или да се обадиш на някого, с който не си говорил отдавна. Засвидетелствай внимание и истинска загриженост за приятелите си и наблюдавай резултатите. Създай дългогодишни приятелства като бъдеш добър приятел. Също така нека бъде твой приоритет да създаваш нови приятелства независимо дали мислиш, че вече имаш достатъчно.Това е една от най-големите радости на живота, която много от нас пропускат.

 

144. Набави си касета или диск с “Нещо като тъга” на Маилс Давис. Това е една уникално нежна компилация, която ще те освежи и успокои след напрегнат, изпълнен с предизвикателства ден. Такава музика е добра за душата.

 

145. Усмири апетита си като пиеш повече вода – 10 чаши на ден е идеално. Съживява системите и пречиства тялото. Също така започни да ядеш повече супи и повече въглехидрати като ориз, картофи или паста, които засищат глада ти с много по-малко калории отколкото други не толкова полезни храни. Ти наистина си това, което ядеш и трябва да си сигурен, че менюто ти е съставено така, че да максимизира енергията и яснотата на съзнанието ти.

146. Създай си навика винаги да бъдеш точен, защото това е най-важното условие, ако искаш да постигнеш успех. Точността влияе върху дисциплината и правилното отношение към другите. Без точността, дори най-интелигентния човек изглежда лековат. Не подранявай и още по-важно, не закъснявай. Разпределяй внимателно времето си, и ако има вероятност да подраниш се разходи или просто си почини няколко минути, за да се увериш, че ще пристигнеш в уреченото време. Ще бъдеш ценен и добре дошъл винаги, ако развиеш този ценен навик, който се среща толкова рядко в наши дни.

147. Телефонът съществува за твое удобство, а не за удобство на онези, които искат да се свържат с теб. Ако си зает с някаква задача, помоли някой друг да поеме обаждането, така че да можеш да отговориш в удобно за теб време. Не позволявай такива прекъсвания да ти губят времето. Повечето обаждания са незначителни и продължават твърде дълго. През живота си средната американска жена прекарва около 2 години в отговаряне на телефонни обаждания. Има толкова по-важни и по-забавни неща, които можеш да правиш. Предизвикателството е да ценим времето така че да можем да постигнем по-пълен, по-удовлетворяващ живот.

 

148. Започвай деня си добре. Преди да станеш от леглото всяка сутрин се моли или казвай личните си утвърждения, като благодариш за деня и всички позитивни неща, които ще видиш и направиш. Вземи съзнателно решение да направиш това най-прекрасния ден в живота ти и да го изпълниш с удоволствие, успех и смях. Ако го вярваш със сигурност ще стане. Вечната тайна за доживотен успех е да живееш всеки ден сякаш ти е последен.

149. Имай доверие на партньора си. Това ще заздрави връзката ви и ще ви позволи да израствате на едно и също място. Прекрасно средство е и да споделяте важни или тревожни неща с най-близкия човек.

 

150. Всеки ден бутай себе си малко по-силно и малко по-напред. Победителите на попрището на живота изпълват потенциала си всеки ден. Прави нещата, от които те е страх и със страха е свършено. Победителите правят неща, които не се харесват на по-малко напредналите хора, въпреки че те също може да не ги харесват. Ето за това са смелостта и силата на характера.  Пребори се със слабостите си. Направи нещата, които системно си отлагал. Напиши онова  благодарствено писмо, което пренебрегваш от толкова време. Упражнявай мускулите на дисциплината и те скоро ще дадат най-доброто от себе си като изпълват деня ти с много повече удовлетворение, ефективност и енергия.

 

151. Всички хора, които са постигнали висок успех, са развили умствения навик на положителното мислене. Без оптимизъм живота губи блясъка си и трудностите се появяват на всяка крачка. Това е съществен житейски навик.

152. Днес напиши седемте най-добри качества на хората, които уважаваш и сложи този списък до списъка с твоите лоши черти. После всяка сутрин, когато се събудиш се фокусирай върху едно ново качество, което да се опиташ да развиеш през деня. След една седмица ще започнеш да забелязваш малки разлики в себе си. След един месец тези черти ще започнат ярко да се различават. След два месеца ще притежаваш всички тези важни качества.

153. Имаш толкова различни репутации с колкото различни хора се познаваш. Това, което трябва наистина да те интересува е характера ти. Имаш пълен контрол върху него и това е нещото, което трябва да развиваш, обновяваш и създаваш. Веднъж изградил характера си силен и здрав, всичко позитивно ще дойде само.

154. Мисли за себе си като за портокал. Само това, което е вътре може да излезе навън. Ако изпълниш мислите си с ведрина, позитивност, сила, смелост и състрадание, щом някой те изстиска, това ще е единствения сок, който ще пуснеш.

155. Животът често е описван като вмъкнат във вечността. Ние сме само малки точки на сцената на Вселената. И понеже не можем да вземем със себе си нищо, когато напускаме живота, то сигурно неговия смисъл е да даваш и да служиш на другите. Запомни това. Когато се събудиш сутрин си повтаряй тази мантра: ”Днес ще служа на другите, днес ще се грижа за другите, днес ще бъда мил с другите.” Този начин на живот ще ти донесе много облаги, ако запазиш увереността, че е по-важно какво даваш на другите, а не какво получаваш.

156. Нека бъдеш известен като новатор на работното си място. През следващата седмица седни и напиши поне 10 предложения за прекия си ръководител как са подобриш качеството на работата и самото работно място. Бъди известен като човек на идеите, който гори от желание да среща предизвикателства и да се справя с тях с удоволствие и ентусиазъм.

 

157.Научи се да се смееш над себе си.

158. Дръж прозорците на съзнанието си отворени.

 

159. Опитай се да прекараш един цял ден без да казваш “Аз”.Фокусирай се върху другите. Вслушай се в другите и ще научиш прекрасни нови неща и ще създадеш нови приятелства.

 

160. Прекарвай по един час в пълно мълчание с изключение на директни въпроси, на които трябва да отговаряш.Дори тогава отговаряй по същество и не разтягай разговора излишно. Толкова често предъвкваме теми и се повтаряме. Древните източни упражнения не само ще изградят волята ти, но ще ти помогнат да развиеш яснота и прецизност на изказа, което е съществено за ефективната комуникация.

 

161. Истинското щастие се постига само по един начин: като постигаш целите си, без значение дали са лични или професионални или каквито и да било други. Ти си най-щастлив, когато израстваш. Когато чувстваш, че ставаш по-способен и напредваш по посока на своите мечти, ще забележиш, че имаш безпределна енергия и живец. Времето прекарано в правене на неща с малка възвращаемост, като изключиш временното чувство за  отпочиналост (гледането на телевизия е най-добрия пример), е време загубено за винаги.  Почивката е от съществена важност, но намери по-ефективни начини за това и прекарвай времето си в по-продуктивни действия, които ще ти позволят да се движиш бавно напред по пътеката на постигането. Щастие от правене, не от бездействие.

162. Всеки ден прави по две полезни неща, които не обичаш да правиш. Няма значение колко са маловажни, just do it! Много скоро ще почувстваш повишена личната си сила и продуктивност. Това е много стара и изпитана техника за увеличаване силата на характера.

163.Наполеон III имал способността да помни имената на всички хора, които срещал. Тайната му била:”Съжалявам, но не разбрах името ви” след като бил представен на непознат човек. Така човекът повтарял името си и то се запечатвало в съзнанието на Наполеон. Ако името било трудно, питал за правилното произношение.

164. Мъдреците на Китай са създавали житейска философия в продължение на хиляди години: заедно с любезността и целостта развили непобедим дух. Упражняването на тези три качества ще те превърне в изключително силна личност уважавана от всички. Впрегни всички сили и лични пристрастия, за да постигнеш тази цел.

165. Много ценна техника за побеждаването на негативните и ограничаващи мисли, които могат да ти попречат да се изявяваш на най-високо ниво, е методът за изключване на съзнанието. Когато негативна мисъл нахлуе в съзнанието ти, първо трябва да я усетиш и да имаш силно желание да я премахнеш. За да направиш това, отърви се от навика на негативното мислене като правиш неща, за да се откъснеш и сложи забрана на модела на ограниченото мислене. Когато лошата мисъл дойде, ощипи се и си кажи: “Аз съм силен и лошите мисли си отиват”. Или може да крещиш или да правиш каквото и да е нещо, което да отвлече вниманието ти от негативната мисъл. Като практикуваш тази техника, ще усетиш забележително намаляване на отрицателните мисли, постигайки пътя си към съзнанието на истинския победител.

166. Отдели време от работата и семейните задължения, за да се занимаваш с личностното си развитие. Това е много важно и никога не го приемай като загуба на време. Да отделиш един час от трескавата си сутрин, за да погледаш играещи в парка деца или да си направиш освежаваща разходка може да ти изглежда като разхищение на време. Но като отделяш повече време за простите радости от живота и внасяш хармония в деня си, ще направиш оставащите часове много по-ефективни и продуктивни. Не можеш да правиш добро без да го чувстваш. Когато си ведър, отпочинал и ентусиазиран ставаш по-продуктивен, креативен и динамичен.

 

167.Чети повече, учи повече, смей се повече и обичай повече.

 

168. Набележи си пет приятелства, които искаш да подобриш през следващите няколко месеца. Напиши имената на тези няколко хора и под всяко име напиши защо искаш да подобриш тази връзка, как планираш да го направиш и в рамките на колко време. Това е просто още един аспект на целеполагането – практика, която винаги ще дава добри резултати на всяко житейско поприще. Бъди креативен в стъпките, които предприемаш, за да покажеш уважение и че цениш този, който обичаш. Изпращането на лични бележки е чудесно, но помисли и за други възможности вариращи от романтичен пикник с партньора до ранен риболовен излет със стар приятел.

 

169.Спомни си силата на молитвата.

 

170.Отлична инвестиция в личния ти растеж е системата от 6 стъпки на Нормън Винсънт Пийл описана в книгата му “Силата на позитивното мислене”. Книгата е пълна със стратегии и техники, които безотказно ти осигуряват дълголетие, щастие, продуктивност и успешен живот.

 

171.Купи си джобен органайзер, който е доказано добро средство за изготвяне на график, записване на ангажименти и подреждане на отговорности в идеален ред. Можеш да си го купиш на прилична цена.

 

172. Разгледай магазините за книги втора употреба на всеки няколко месеца и търси изгубени съкровища от книги за личностно развитие. Ще намериш съкровища за публичното говорене, подобряване на навиците, управление на времето, личното благоденствие и други важни неща на ниски цени. Някои от тези текстове датират от времето, когато всеки млад човек е бил задължен да се научи на дисциплина и добри житейски навици.

 

173. Прочети “Магията на вярата” от Клод Бристол. Ще ти позволи да дадеш воля на неизчерпаемата сила, която със сигурност носиш в себе си, но досега не си разгръщал.

174. Бъди известен като човек с трезва мисъл, топло сърце и благороден характер. Присъствието ти на тази земя ще се помни дълго.

 

175. Казва се, че да направиш нещо за другите е най-висша форма на религиозност. Всяка седмица при всички 168 часа, които имаш на разположение прекарвай няколко часа, за да служиш на другите. Много хора казват, че това саможертвено поведение скоро се оказва ключов фокус на техния живот. Отделяй от своето време, за да помагаш в старчески домове или в домове за сираци. Научи някой да чете или изнеси публична лекция в областта, в която си специалист. Просто предприеми действия и направи всичко, за да оставиш наследство.

 

176. Напълни дома си със свежи, благоуханни цветя. Това е една от най-добрите инвестиции, които можеш да направиш. Позволи звуците на хубавата музика, високия смях и забавлението да изпълнят Оазиса на твоя дом.

 

177. Запознай се и се забавлявай със съседите си. Те могат да направят живота ти по-приятен и да се окажат полезен ресурс когато най-малко очакваш.

178. Опознай силата на мантрите и повторението на позитивни, мощни думи. Индийските йоги използват тази техника от 4000 години, за да живеят спокоен, продуктивен и целеустремен живот. Измисли си своя лична мантра, която да можеш да повтаряш ежедневно и която ще развие характера и ще укрепи духа ти.

 

179. Когато дишането е спокойно и дълбоко, такава е и мисълта.

180. Използвай следната визуализация от време на време. Седни на тихо място и си представи, че ще си на Земята само още един ден. На кой ще се обадиш, какво ще кажеш и какво ще направиш? Тези въпроси ще ти дадат няколко важни прозрения какви очевидни действия трябва да предприемеш и какви усилия да положиш, за да завършиш делата си.

181. Изучи следните черти на благородния характер:

Чистота и яснота на мислите и речта ;

Изискани маниери;

Силата на навика за самонаблюдение;

Силата на личностното израстване;

Силата да постигаш целите и мечтите си.

 

182. “Младостта не е период от живота, а състояние на духа. Хората остаряват като опустошават идеалите си и надрастват съзнанието за младостта. Годините сбръчкват кожата, но когато се откажеш от ентусиазма се сбръчква и душата. Ти си стар колкото съмненията, страховете и отчаянието ти. За да останеш млад поддържай вярата си млада. Поддържай самоувереността си млада. Поддържай надеждата си млада.”Д-р Л.Ф.Фелън

183. Изучи лечебната сила на китайската природна медицина и подобните източни традиции за поддържане на идеално здраве(консултирай се със специалист през цялото време и премини кратки курсове по специалността, за да ти се изясни тази най-мощна лечебна техника.

 

184. Бъди сигурен, че разпределяш времето според най-важните ти житейски приоритети. Както Стивън Кови казва:”лесно е да кажеш ”не”, когато носиш в себе си едно по-дълбоко “да”.

 

185. Намали темпото на живота. В тази сложна епоха животът ни тече с бясна скорост. Концентрирай се върху онова, което е наистина важно и се заеми с действия, които ще те успокоят и ще разпалят природното, човешкото в нас. Седни в тревата и погледай синьото небе първо за половин час. Не е лесно както си мислят хората да се накараш да се изправиш само след няколко минути ползотворна релаксация. Веднъж свикнал с по-спокоен начин на живот, с редовно отдаване на простите радости от живота, той ще стане по-пълноценен и ще ти носи много повече удоволствие.

186. Опитай цял един ден да яде



Тагове:   как,   щастлив,   Да,   стана,


Гласувай:
2



1. viharat - Да Господ е в основата
01.12.2013 18:36
и наистина винаги има повече от едно решение на проблема, но пътя към истината е трънлив.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: viharat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 232493
Постинги: 23
Коментари: 31
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031