Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 21:34 - ЖЕНАТА И НЕЙНАТА ВРЪЗКАТА С РОДА Разговор с: moksha
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЖЕНАТА И НЕЙНАТА ВРЪЗКАТА С РОДА

                             …. Защо е нужно да почитаме  рода си?

            Как се отнасяме с родителите – това е нашият Първи тест на съдбата. А за жената, отношението към родителите -  Това е реката на живота.
             Във ведите е казано, че ние можем да управляваме своя живот изцяло само тогава - когато сме обединени със силата на своя род. Получената от предците енергия – ни изпълва със сила и любов. И тогава мечтите в живота стават достъпни! И това е така, защото ние имаме три източника на жизнена енергия, три потока от които я получаваме - от РОДА, нашата лична и от общия енергиен канал който създаваме с партньорът до нас. Това се отнася и за мъжа и за жената. Но в тази статия ще е с по-голяма насоченост към жената и енергийната връзката с рода, защото аз съм жена и такъв е моя опит и познания.
image

И така – вероятно всяка жена която има разбирането, че работата над себе си е път към нов живот знае, че основното и най-ефективно нещо по този път е преработка на взаимоотношенията с нашите родители и с рода ни, но защо е така? И изобщо как ни се отразява когато психическият и емоционалният контакт с родителите е различен от почит и уважени?

            Има и един основен проблем, който следва да разберем, че най-опасното за жената е да бъде незащитена, а това означава да не усеща благословението на своите родители. Родителската благословия ни дава различен енергиен заряд. Майчината по-скоро е като наш пазител от всяко зло. А бащината благословия е като позволение, одобрение да вървим достойно по избрания от нас път и това ни се отразява на начина по който правим своите избори в живота. А да прави избор за жената е важна част от нейната съдба. А какво се получава когато една жена се противопоставя на своите родители, когато им се съпротивлява? В резултат много остро започва да усеща самота. А в резултат на това чувство, съдбата няма да и дава възможност сама да избира мъжа за себе си. Просто мъжа сам ще я избира. А в крайна сметка кой кого избира? Жената избира - да прави избор е важна част от нейната съдба за да може нейната психика да е спокойна и устойчива. Такава е женската природа. Но когато тя няма тази психична устойчивост и спокойствие, то тя тръгва да прави своя избор след този който най- настоятелно се опитва да общува с нея. В резултат губи себе си, своя самоконтрол  и няма как спокойно и трезво да се отнася към всички сфери от живота си. А такава е същността на нейната природа-  спокойна и гъвкава. Жената е мекият принцип на живота.
image

Не по- малко пагубно е за жената да живее с обида, неприязъм или каквото и да е нехармонично усещане спрямо своите родители. Психическата и енергия, буквално се изпомпва когато отива в миналото в старите болки и неразбирателства. Малко по малко тя започва да чувства опустошение и получава недостиг на тази енергия. Работата е също в това, че зад всяка обида винаги стои огромен потенциал, стоят  много ресурси – толкова много енергия. А тази енергия можем да влагаме в изграждане на живота си, да захранваме съпруга си, децата, да раждаме нови идеи да ги осъществяваме.

 Затова жената е длъжна да намери спокойствие и сила в отношенията с родителите. Всяка жена, с всеки родител може да придобие такова спокойствие в семейството – просто трябва да си постави такава цел за себе си и да действа в това направление. Когато жената си постави тази цел не е от значение какви са родителите, не е важно какво те правят и защо.

 Но това не означава жената чувства отговорност над своите родители, да се опитва се да ги промени, да се стреми се да ги направи щастливи… НЕ, тогава тя също отдава много от своята енергия. Всъщност ние не можем да бъдем отговорни за своите родители – ние можем да сме им благодарни, да им служим, да им помагаме. И това трябва да ни бъде ясно. Когато поемем отговорност над родителите си – ролите се сменят, ние преобръщаме за себе си родовата йерархия и потока на енергия от рода се прекратява.

image

И вижте нашият род е душа. Всеки член на вашият род е една душа, пълна с вечност, знание и блаженство – тези три качества притежава всяка една душа от нашия род – всяка една! Всеки член от вашия род е частица от бога. Да, поставена, свързана е с материално съществуване - има си своите неразрешени кармически уроци, със собствените си болки, обиди, страхове и разочарования. Със своите претенции, непрощавания и с всичко това се превръща един вид в индивидуалност, пълна с различия от нас… понякога до невъзможност да съществуваме заедно. Но зад всички тези маски, все пак е душа, частица от Бог. Ние самите също принадлежим към своя род като душа. Да, по законите на съдбата , ние сме дошли точно там, където има какво да учим.  И всеки един от вас играе определена роля в този сценарий. Но когато ние гледаме от тази позиция, когато изключим нашето личностно възприятие за своите родители, баби, дядовци, предци. Когато престанем да взаимодействаме с техните психологически травми - ние съумяваме да проумеем по-дълбокия смисъл и ние по-лесно да променим нашето отношение.

Енергийната ни взаимно-свързаност с родителите се отразява на всяка сфера от живота ни, включително и за парите. Що се отнася до родовият ни енергиен канал, за да е по приемливо често казвам, че да се преработят отношенията с родителите е дори изгодно – защото нашите родители са нашите пари. И това също е така. Съответно от това доколко хармоничен е обмена с бащата се свързва с умението да печелим пари и количеството им, а отношенията с майката се отразяват на способността ни да ги задържаме. Тези неща са описани в древните знания оставени ни ведите и по моему всеки би могъл проанализира себе си или близки хора за да го забележи.

А какво означава да работим с рода ни?

Съществува наука родология – специалистта чрез разстановка на събраната от нас информация за рода и нашите лични житейски преживявания вижда негативните програми които въздействат на човека до сега. Т.е. разчита кармата на рода – това са действията на нашите предци, които могат да са от различни времена и в различни аспекти от живота. Възможно е да има негативни програми, които от преживявания по време катаклизми до някое негативно отношение на нашите предци което е създало мисловни блокажи. И тези блокажи са действащи и до сега, защото са генетически заложени. И тук няма нищо за учудване, нека си припомним, че ГЕН е пренос на информация чрез тялото за следващото поколение.

Важното тук е  да  разберем правилно въпроса относно изчистването на рода. Нека не си създаваме илюзии, ако в нас се породи усещане, че точно ние сме този силен потомък, която може да поеме отговорност за целия свой род – това е невъзможно и неправилно! От една страна това трябва да се извършва от грамотен, сертифициран специалист чрез духовни практики, които енергетически ни възстановяват. И при това се преработва само това, което е наше, което се отразява на нас. О друга страна - когато отправяме молитва е нужно да го правим от позицията, че ние сме малки, с разбиране, че ние сме потомък на своя род, ние сме част от него, а не самият род… Нашето желание би могло да е да се освободим от негативната програма, която носим от рода.  И в никакъв случай не бива да се отказваме от рода, от неговата силата. Както и в никакъв случай да не осъждаме своите родители и предци. Не знаем как самите ние бихме постъпили, ако сме поставени на тяхното място. Наистина, не бива се превръщаме в съдник, защото тази негативна програма на осъждането се изсипва върху нас и още повече се усилва. Същността на изчистването на рода  е да се сменят нашите програми за отношение към рода. Т.е. Моето вътрешно отношение към моите близки и предци да е на основата на почит и уважение! И основната червена нишка в душата ни трябва да е Аз нямам право да ги съдя.

Навярно не всичко съм казала, темата е много дълбока…. Но нека за сега поне минимално да се ориентираме в този важен аспект от живота ни и да проверим себе си…

                                                                   Сътворила за вас с любов:  Веселине




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698675
Постинги: 44658
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031