Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2013 23:52 - Моето решение как да излезем от кризата?
Автор: viharat Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2904 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.02.2013 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Ще ги бутнем май и тоя път от властта, но дали ще променим нещо не е сигурно. Не е ли крайно време да се замислим, че самият начин на избиране на депутатите и политиците като цяло не е правилен, не е демократичен и не е ефективен? Трябва да започнем да говорим и да мислим за промяна в избирането им - не те да определят от кои техни хора ние да изберем т.е. от злото по-малкото зло, а народа сам да предлага и избира всеки един кандидат и когато някой от избраните сгреши да може автоматично да се уволнява и веднага да му се сваля имунитета и да носи отговорност пред закона за постъпките си, като на негово място да идва нова личност. Казвам "личност", а не депутат, кмет или какъвто там пост заема. Трябва промяна на системата за избиране за да могат да дойдат на власт достойни и духовно извисени хора, а не корумпирани и овъргаляни в безчовечност полу човеци, защото се оказа, че 24 годишните партийни опити в Бълагрия са неуспешни.

      Не се поддавайте на партийните агитации тези протести не са само против управляващите в момента, защото следващите избрани ще са отново от клана на мошенниците и от многоцветните им партии. Уинстън Чърчил е казал, че демокрацията не е най-хубавата форма на управление, но по-добра форма не е измислена. Е не е ли време да я доусъвършенстваме вече тая демокрация и да направим така, че да бъде в полза и благото на народа, а не на избрана част от него. Все пак народното събрание трябва да е наистина народно, а не както в момента - партийно, връзкарско и корумпирано. Нека след 24 години да има истинска и открита демокрация и нека сключените договори с монополи, приватизирани обекти и т.н. да се оповестяват и тези които са в ощърб на народа да се прекратяват веднъж завинаги. Нека народно събрание да назначи комисия която да сравнява колко е например преноса на ток, цената на горивото и т.н. в еропейските държави и колко е у нас спрямо заплата на хората и всички нужни показатели показващи реалната покупателна способност на гражданите. Никой от народа не иска да протестира защото така му е скимнало, но наистина всеки път рано или късно всичко се повтаря и винаги обикновенните хора са излъганите. Дори когато ни дават толкова много субсидии от европейския съюз, които не знам въобще с цената на какво ще трябва да им връщаме, ние пак сме държавата в същия този съюз с най - слаба икономика. Е не можем ли пък толкова да разкопаем за една година 100 тракийски гробници от над 2000 в България и да стане нашата китна държава номер 1 в цяла Европа (ако не и в света) по развитие на културния туризъм.
Няма нищо  по-лесно от това да разровиш внимателно пръстта и да покажеш на света какво имаме. Най-важното е, че приходите няма да са сезонни както ски пистите в Банско (заради които в момента унищожават Пирин, кйто е под егидата на ЮНЕСКО), а ще са целогодишни тъй като тракийските могили както всички знаем са закрити обекти.

        Ето как аз виждам решението и който има желание да напише още мерки:

1. Нова конституция позволяваща избиране на управляващите от самия народ, а не от политиците.

2. Избиране на извисени хора с преобладаващо духовни, а не материални ценности, като задължително всеки избиран за отговорен държавен пост не трябва да е бил член на ДС (защото до сега няма партиен лидер който да не е бил доносник, а предателството е повече от грях).

3. Всеки кандидат, а не вече избран такъв, да се подлага на детектор на лъжата.

4. Всеки кандидат не трябва да е заемал висш партиен пост или ако е заемал и е преминал т.2 и т.3 да има допълнителен изпитател срок на определения му пост, като ако направи някакво нарушение спрямо народа да има 5 пъти по висока присъда спрямо определената от закона (така никой който е крал и влиза отново във властта за да краде няма да има желание въобще да кандидатсва за никакъв пост).

5. Стимулиране и прецизен подбор на преподавателите във всичките видове учебни заведения.

6. Преразглеждане на всички дела и осъждане на всички предишни управляващи през последните 24 години или поне на главните виновници.

7. Строг закон за културно-историческото наследство. Ежедневен контрол над откритото в тракийските гробници, ако трябва да направят предаване на живо, така че да се вижда всичко в реално време и да има макар и ограничен достъп на обикновенни хора и неправителствени организации, които  да следят какво се случва на разкопките всеки ден.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: viharat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 233933
Постинги: 23
Коментари: 31
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930